Op studiereis
Spoorbrug over de Rijn en de Kölner Dom.
Directeuren van coöperatieve zuivelfabrieken hadden periodiek (eenmaal per maand) overleg met elkaar. Belangrijk
doel van de bijeenkomsten was om onderlinge ervaringen uit te wisselen of om elkaar op de hoogte te houden van
nieuwe ontwikkelingen.
Ook maakte men regelmatig excursies (ook wel naar het buitenland) om nieuwe machines in de praktijk te kunnen zien werken.
In dit hoofdstuk maakt Sjef van Kessel met zijn collega uit Herpt een reisje naar Keulen. Dit verslag is gebaseerd
op een verslag van enkele mensen uit Schijndel die in 1920 een reis naar Keulen maakten.
Voor de zuiveltechnische informatie is gebruik gemaakt van een verslag van het 50-jarig bestaan van de Mölkerei uit Paderborn.
Interessant is te zien hoe het reizen van en naar Keulen in die tijd ging en ook dat de zuivelwereld in Duitsland
veel overeenkomst vertoonde met de situatie in Nederland..
Lees het gehele reisverslag in Leve de stoom!